hotel fonts del cardener

Situació

L’Hotel està ubicat en un indret privilegiat del Prepirineu català, a 350m de les Fonts del Cardener.

L'entorn

L'Hotel Fonts del Cardener està situat al municipi de la Coma i la Pedra, a 350m de les Fonts del Cardener, naixement del riu, on hi ha un parc i es pot gaudir de l’aigua que brolla de les roques i els torrents.

Les aigües sulfuroses de la Puda, vora la Pedra, és també un espectacle natural amb zona de pícnic.

La Coma és la capital del municipi. El poble, amb cases de pedra i racons pintorescos, s’aixeca al fons de les muntanyes de la Serra de Port del Comte i de la Serra del Verd en una petita Vall Pirinenca. Està envoltat de Coll de Port, al nord, dels Clots i Coma Mill, a l'est, del Serrat de Sorribes, a l'oest, i pel Sud la vall s’obre i ens condueix a la Pedra i posteriorment a Sant Llorenç.

Les Fonts del Cardener
La Coma i La Pedra, Solsonès

La Coma i la Pedra

El municipi de la Coma i la Pedra està situat a l’extrem nord-oriental de la comarca del Solsonès entre la Serra de Port del Comte i la Serra del Verd -al Pre-pirineu-. L’Hotel Fonts del Cardener està ubicat a 600 metres del nucli poblat de la Coma.

Aquests dos pobles, envoltats de boscos exuberants i fonts d’aigües cristal·lines, juntament amb els municipis de Sant Llorenç de Morunys i Guixers formen la zona anomenada la Vall de Lord, on hi predominen els boscos i els prats (com el Prat de Bessies o el Prat Formiu), i hi ha el naixement del riu Cardener o la font d’aigües sulfuroses de la Puda.

Hotel Fonts del Cardener

Carretera de Tuixent, s/n
25284 La Coma i La Pedra
LLEIDA

***

***

Activitats

El municipi de la Coma i la Pedra compta amb un important patrimoni cultural i lúdic, atès les nombroses esglésies romàniques i l’estació d’esquí de Port del Comte, que dóna una oferta turística molt important a nivell d’activitats d’aventura, quads, camp de golf...

Es poden practicar una gran varietat d'esports: trekking, bicicleta de muntanya, golf, esquí, travessies amb raquetes, passejades a cavall, escalada, parapent, pesca, piragüisme a l'embassament de la Llosa del Cavall...

És una zona molt bona pels bolets: rovellons, fredolics i llanega blanca, entre d’altres.

Esports de muntanya, esquí
Zona de bolets

Rutes

Existeixen moltes rutes per fer caminant o amb bicicleta de muntanya. El municipi permet descobrir paratges encara verges practicant el trekking o la bicicleta de muntanya, seguint el Camí dels Bons Homes, o senders de Gran recorregut com el GR7, el GR3 i el GR1, o les del centre BTT a Sant Llorenç de Morunys.

Tambè hi ha rutes per 4x4, alguna de poca dificultat que ofereix vistes magnífiques com la Serra del Cadí o el Pedraforca.

El municipi ha consolidat també l'anomenada “Ruta del Contraban”, que pretén recuperar els camins que seguien els avantpassats del municipi i contrades.

La Coma, Vall de Lord
Vall de Lord, rutes de muntanya